Ethereum kon een massief „Altseason“ triggeren als het eenmaal dit belangrijke niveau heeft bereikt

De prijsactie van Ethereum is de laatste tijd nogal glansloos geweest, wat gezien de inzet van het ETH 2.0 depositocontract en de immense kracht van Bitcoin verrassend is geweest.

Veel analisten wijzen op de zwakte die door Ethereum wordt gezien als de enige reden waarom altcoins de laatste tijd tegen zowel USD als BTC uit bloeden.

Totdat Ethereum zijn weerstand kan overwinnen met $420, is er een grote kans dat het tekenen van zwakte zal blijven zien en moeite zal hebben om terrein te winnen tegen Bitcoin.

Eén handelaar merkt nu op dat ETH een cruciaal niveau nadert ten opzichte van haar Bitcoin-handelspaar dat beleggers serieus inzicht zou kunnen bieden in haar vooruitzichten op de middellange termijn.

Hij merkt ook op dat het vasthouden van deze steun de marktdominantie van BTC in zijn eentje zou kunnen omkeren en het volgende hoogseizoen zou kunnen doen beginnen.

Dit gezegd zijnde, zou de glansloze reactie op de ETH 2.0 roll-out erop kunnen wijzen dat stieren fundamenteel zwak zijn.

Ethereum worstelt met het doorbreken van de belangrijkste weerstand ondanks de onstuimige ontwikkelingen

Op het moment dat ik dit schrijf, handelt Ethereum iets omhoog tegen de huidige prijs van $410. Dit markeert een opmerkelijke stijging ten opzichte van de dieptepunten van $380 die gisterochtend werden vastgesteld.

De rally van deze dieptepunten kwam tot stand door de inzet van het ETH 2.0 depositocontractadres.

Voor de hooggeanticipeerde netwerkupdate moet het contract de ETH-drempel van ongeveer 525.000 ETH bereiken.

Zodra deze drempel is bereikt, zal de Beacon Chain worden gelanceerd en zal de volledige overgang naar ETH 2.0 beginnen.

Hoewel dit alom wordt gezien als een bullish katalysator, was de reactie van de stieren op het nieuws van gisteren relatief glansloos.

De crypto blijft ver onder zijn belangrijkste weerstand van $420 die de afgelopen weken sterk is gebleven.

ETH kon spoedig een massief Altseason triggeren

Terwijl hij zijn gedachten over de vooruitzichten voor de nabije toekomst van Ethereum deelde, legde een analist uit dat het op het punt staat om een massief ondersteuningsniveau te bereiken ten opzichte van zijn Bitcoin-handelspaar.

Hij merkt op dat dit het volgende hoogseizoen zou kunnen uitlokken.

„Om duidelijk te zijn. ETHBTC nadert het belangrijkste ondersteuningsniveau, als de steun de BTC.dominantie behoudt, zal het omkeren. Nogmaals: ETH seizoen zal [altseason] triggeren.“

De komende dagen moeten beleggers een belangrijk inzicht geven in waar Ethereum en de altcoindmarkt zich de komende dagen en weken zullen ontwikkelen.