Deutsche Bank siger, at investorer i stigende grad foretrækker Bitcoin fremfor guld som inflationssikring

Bitcoins appel som en alternativ butik af værdipapirer styrkes ifølge analytikere i den tyskbaserede investeringsbank Deutsche Bank.

„Der ser ud til at være et stigende behov for at bruge bitcoin, hvor guld bruges til at afdække dollarrisiko, inflation og andre ting,“ sagde Jim Reid, administrerende direktør, leder af den globale grundlæggende kreditstrategi, ifølge ZeroHedge .

Bitcoin er længe blevet betragtet af tilhængere som digitalt guld på grund af dets begrænsede, forudsigelige forsynings- og brugssag som en butik af værdi uden for bankindflydelse.

Ved tilmelding modtager du e-mails om CoinDesk-produkter, og du accepterer vores vilkår og betingelser og fortrolighedspolitik

Mens bitcoin har fået 144% i år, stiger guld med 22%. Begge aktiver ser ud til at have draget fordel af den inflationsfremmende monetære og finanspolitiske politik, der blev lanceret af centralbanker og regeringer over hele kloden for at begrænse det økonomiske nedfald fra coronaviruspandemien.

Kryptovalutaen har samlet over 25% alene denne måned på trods af håb om et hurtigt globalt økonomisk opsving på potentielle koronavirusvacciner og forbedret risikovillighed på aktiemarkederne. Guld har dog levet op til sit ry som et tilflugtsaktiv ved at falde 1% hidtil i denne måned.

Forskellen mellem guld og sølv på den ene side og bitcoin på den anden er en af ​​denne mærkelige i denne måned, ifølge Reid

De amerikanske baserede lægemiddelproducenter Pfizer og Moderna annoncerede opmuntrende resultater for deres eksperimentelle koronavirusvacciner tidligere på denne måned, hvilket udløste en rotation af penge ud af guld og andre havneaktiver og ind i risikovillige aktiver.

Reid fortalte Bloomberg tidligere på denne måned, at koronavirusvacciner svarer til global finanspolitisk stimulus. Christian Nolting, global investeringschef hos Deutsche Bank Wealth Management, sagde, at inflationen kunne stige moderat i 2021 og 2022, hvilket ville være godt for aktier og guld.

På pressetid handler bitcoin nær $ 17.550, mens guld skifter hænder til $ 1.860 pr. Ounce.