Bitcoin keert terug na te zijn afgewezen onder $ 11.000

Bitcoin wordt geconfronteerd met sterke weerstand bij $ 11.150.

BTC is waarschijnlijk aan een stijgende impuls begonnen.

De prijs is het voltooien van een ABC-formatie

Wil meer weten? Word lid van onze Telegram Group en ontvang handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

De prijs van Bitcoin Evolution nadert een cruciaal weerstandsgebied met $ 11.150, maar werd afgewezen voordat hij daar aankwam.

Na een kortstondige afname zal BTC naar verwachting opnieuw proberen uit te breken.

Bitcoin benadert weerstand

De Bitcoin-prijs volgt een dalende weerstandslijn sinds het op 17 augustus een lokaal hoogtepunt van $ 12.473 bereikte. BTC heeft deze weerstand sindsdien twee keer gevalideerd.

De prijs nadert momenteel deze weerstandslijn opnieuw. De lijn valt ook samen met het gebied van $ 11.150, dat eerder als ondersteuning fungeerde, maar op 19 september tot weerstand veranderde.

Een uitbraak boven deze resistancelijn en het $ 11.150-gebied zou bevestigen dat de trend bullish is.

De kortetermijngrafiek laat zien dat de prijs tweemaal werd verworpen door het 0,786 Fib-niveau van de vorige verlaging op $ 10.955 en zich nu begint terug te trekken.

Het gebied van $ 10.550 zal naar verwachting ondersteuning bieden, aangezien het zowel het 0,5 Fib-niveau van de hele opwaartse beweging als een eerder weerstandsgebied is. Zolang deze zone blijft bestaan, blijft de mogelijkheid van voortzetting groot.

Het is waarschijnlijk dat BTC op 9 september een bullish impuls begon (hieronder in oranje weergegeven). Het lijkt erop dat ze de golven 1 en 2 al hebben voltooid en is waarschijnlijk aan de derde begonnen.

Voorlopige doelen voor de top van de derde golf zijn te vinden op $ 12.180, $ 12.880 en $ 13.380 (de 1,61, 2,27 en 3,61 Fib-niveaus van subgolf 1).

De subgolven worden in het blauw weergegeven in de onderstaande grafiek:

Het aantal subgolven laat zien dat BTC momenteel corrigeert in subgolf 2, die zich afspeelt in een ABC-formatie (hieronder in rood weergegeven). De formatie zal naar verwachting eindigen tussen de 0,5 en 0,618 Fib-niveaus tussen $ 10.450 – $ 10.550, maar de exacte vorm hangt af van of het A-deel drie of vijf golven heeft.

BTC moet het 1.382 Fib-tijdniveau (weergegeven in blauw) nog bereiken, dus het is onwaarschijnlijk dat de correctieperiode is afgelopen.

Tot slot, hoewel het waarschijnlijk is dat BTC een opwaartse beweging is begonnen, wordt een kortetermijncorrectie verwacht voordat de prijs verder omhoog gaat.