fallback-image

Bitcoin komt terug na een scherpe daling.

De Bitcoin (BTC) prijs daalde aanzienlijk op 2 augustus, waardoor een zeer aanzienlijke bearish engulfing candlestick ontstond.

De prijs is sindsdien gestegen, maar de beweging heeft meer weg van een retracement als gevolg van de daling dan van het begin van een nieuwe opwaartse trend.

Bitcoin Retracing

Op 2 augustus creëerde de Bitcoin-prijs een bearish engulfing candlestick die ver onder de vorige bullish candle kwam, wat er mogelijk op wijst dat de vorige opwaartse beweging is geëindigd. Hoewel het volume aanzienlijk was, werd het niet als bovengemiddeld beschouwd.

De MACD vertoont een zwakte, omdat het twee opeenvolgende lagere momentumstaven heeft gegenereerd, een bearish teken in een uptrend. De RSI is begonnen te dalen, maar heeft nog geen bearish divergentie gegenereerd.

Correctie of Impuls?

Na de daling op 2 augustus is BTC geleidelijk aan in stijgende lijn gegaan en heeft het bijna het 0,618 Fib-niveau van de volledige vorige daling bereikt bij $10.515. Indien succesvol in het uitbreken, zou de volgende weerstand waarschijnlijk worden gevonden op het 0.786 Fib-niveau in de buurt van $11.775.

De technische indicatoren voor de korte termijn zijn neutraal en neigen naar bearish. De MACD heeft stoom verloren, maar is nog niet op negatief gebied, en een bearish kruis is niet gebleken. De RSI hangt rond de 50-lijn.

Een bearish cross en/of een RSI daling onder de 50 zou bevestigen dat de prijs waarschijnlijk naar beneden gaat.

De korte termijn grafiek toont een mogelijk stijgend kanaal, waarvan de weerstandslijn samenvalt met het eerder genoemde 0.618 Fib-niveau. Bovendien volgt de koers een dalende weerstandslijn. Een uitbraak van deze lijn zou BTC waarschijnlijk naar het eerste weerstandsbeeld hieronder brengen:

Golftelling

Wat de golftelling betreft, is het waarschijnlijk dat de koers een A-B-C correctie begon op 2 augustus, waarbij de A-golf onmiddellijk werd voltooid met een dieptepunt van $10.518. Op dit moment is het waarschijnlijk in de B-golf, die met een W-X-Y formatie uitkomt.

Als de lengte van de golven W en Y gelijk zijn, zou de koers naar verwachting een hoogte bereiken in de buurt van $11.775, het 0.786 Fib-niveau.

Tot slot, de Bitcoin-prijs is waarschijnlijk aan het retracen als reactie op de daling die zich op 2 augustus voordeed. De retracement zou kunnen eindigen tussen $10.515-$10.775.

Lena

Related Posts

fallback-image

WikiLeaks riceve $280,00 Bitcoin Donazione dopo le regole del tribunale Assange Non può essere estradato

fallback-image

The Periodic Table of Tokens

fallback-image

Second richest Mexican calls Bitcoin his „best investment ever“

fallback-image

Bitcoin course stimulation by Grayscale: Another 300 million USD bought in BTC